Waternet deel van Jongeren en Technologie Netwerk Nederland Jet-Net

Water is overal om ons heen. Of het nu gaat om wonen, werken of recreëren. Of om gezondheid, voedsel, energie en transport. Al dat water vormt een kringloop: de watercyclus. Waternet is het enige waterbedrijf in Nederland dat zich, in opdracht van waterschap Amstel, Gooi en Vecht en de gemeente Amsterdam, richt op de hele watercyclus. Van het schoonmaken van afvalwater, het zuiveren en leveren van drinkwater tot het schoon en op peil houden van het oppervlaktewater. Bij de werkzaamheden binnen de watercyclus komt veel techniek om de hoek kijken.

Op maandag 30 mei 2016 hebben Waternet en Jet-Net een samenwerkingsovereenkomst ondertekend in aanwezigheid van drie regionale scholen. De samenwerking heeft als doel meer leerlingen te interesseren voor een bèta technische vervolgopleiding. Voor de betrokken scholen betekent de samenwerking met Waternet een verrijking van het lesprogramma en biedt leerlingen de kans om te ervaren hoe bèta en technologie vormkrijgen in de “water”praktijk.

Onder de vlag van Jet-Net gaat Waternet jaarlijks meedoen met de Girls Day en de Jet-Net Career Day. Deze evenementen zijn een ideale plek om leerlingen te enthousiasmeren over wat technologie is, waar technologie is, wie er werken in de technologie en wat ze er zelf mee kunnen. Samen met het Cygnus Gymnasium (Amsterdam), Pieter Nieuwland College (Amsterdam) en Eerste Christelijk Lyceum (Haarlem) draagt Waternet, door deel te nemen aan Jet-Net, bij aan een gemeenschappelijk doel voor Nederland; het opleiden van meer technici om de Nederlandse kenniseconomie tot de top van de wereld te laten behoren.

Naast de Girls Day en de Jet-Net Career Day geeft Waternet gastlessen op school en biedt Waternet ondersteuning aan bij profielwerkstukken met als onderwerp water. Ook een stageplek behoort tot de mogelijkheden.

Voor de leerlingen van deze scholen betekent het dat zij op een aantal manieren kennis kunnen maken met de dagelijkse praktijk bij Waternet. Jop van Saase (leerling 5 VWO op ECL): “Een stage bij Waternet zorgt niet alleen voor inzicht in het bedrijfsleven maar geeft ook inzicht in je eigen toekomst”.

Voor meer informatie over de mogelijkheden kun je bellen of mailen met Jolijn Camfferman (T: 020-6083135 of E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of André Burger (T: 020-6087536 of E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of kijk op www.waternet.nl