burgemeester en rector opening gebouwOp 4 november 2011 heeft de burgemeester van Amsterdam het prachtig vernieuwde gebouw van het Pieter Nieuwland College geopend. Het gebouw is volledig gerenoveerd met toevoeging van een gedeelte nieuwbouw.

Door de nieuwbouw beschikken we over een auditorium, dat uitgebreid kan worden tot een theaterzaal. Deze ruimte staat in het hart van de school. De theaterzaal heeft een verhoogd podium, een tribune en is voorzien van moderne apparatuur. In het auditorium kunnen hoorcolleges gegeven worden door docenten en gastdocenten. Ook kunnen leerlingen er presentaties verzorgen, bijv. van hun profielwerkstuk.

We beschikken nu over een modern sciencelaboratorium dat in directe verbinding staat met de ruimtes voor de vakken natuurkunde, scheikunde en biologie. Alle ruimtes in het vernieuwde gebouw beschikken over een draadloos netwerk, zodat de leerlingen overal in het gebouw kunnen inloggen op hun netbook. In een aantal onderwijsruimtes en ook in de mediatheek staan computers om te kunnen werken met beeld en geluid.

We zijn er bijzonder trots op dat we over deze voorzieningen beschikken waarmee we onze leerlingen nog meer uitdagingen kunnen bieden