logo vwo 168 98

Hou je van leren, vind je het leuk dingen uit te zoeken en ben je nieuwsgierig? Wil je iets extra's, maar lijkt het gymnasium je niet zo leuk? Dan is de vwo+klas iets voor jou!

Wat is vwo+?

  • Elke woensdag is er een plusmiddag met 2 uur ART of SCIENCE
  • Pluselementen in 'gewone' lessen: hierin word je extra uitgedaagd.

Bij ART leer je alles over kunst. Je krijgt kunstgeschiedenis, maar je gaat ook zelf creatief aan de slag. Zo maak je zelf theater, ontwerp je een tempel en maak je met een groep een film. Of maak je je eigen schilderij geïnspireerd op je zelfgeschreven gedicht!

Past SCIENCE meer bij je, dan volg je lessen robotica, sterrenkunde en technisch design. Je werkt veel in ons prachtige Wubbo Ockels Regiolab.

In de eerste weken van het schooljaar krijg je introductielessen in ART en SCIENCE. Daarna maak je je keuze.
Vwo+ is een profielklas en hiervoor moet je toegelaten worden. Een motivatiegesprek (en eventueel een aanvullende toets) maakt deel uit van de selectieprocedure.

Voor het +programma betalen je ouders een extra bijdrage. In de plusklas heb je voor wiskunde en mentor-/studieles één uur minder les dan in een gewone vwo-klas.

Meer informatie? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Klik hier om te lezen wat tweede klassers over Art en Science vertellen!