Bij Art leer je over alles wat met kunst te maken heeft, er komen verschillende disciplines aan bod.
We hebben het over schilderkunst, beeldhouwkunst en architectuur, maar ook over film, fotografie en mode. Het gaat vooral over de geschiedenis van de kunst; over wie, wat, wanneer gemaakt heeft. Ook kunstfilosofie komt aan bod.

Elk jaar behandelen we de perioden Klassieke Oudheid, Middeleeuwen, Renaissance en Moderne Kunst. We gaan elk jaar een stapje dieper in op de verschillende kunstdisciplines uit deze perioden.

De opdrachten van Art zijn vaak een combinatie van onderzoeken en creatief denken. Zo is er het tweede jaar een grote tempelontwerpopdracht en zijn de leerlingen in het eerste jaar bezig met een ontwerpopdracht in de stijl van Leonardo Da Vinci. Er worden regelmatig filmpjes gemaakt en elk jaar staat er ook een foto-opdracht op het programma waarbij een schilderij wordt nagemaakt in een foto.

Natuurlijk moet je kunst ook in het echt bekijken, daarom gaan we vaak naar het museum. Rijksmuseum, Van Gogh, Stedelijk en het Kröller-Müller hebben we veelvuldig bezocht.

KrollerMuller2016KrollerMuller2016 2Florence2016 011k

In 2016 hebben we met het derde leerjaar een mooie afsluitende kunstreis naar Florence gemaakt. De leerlingen hebben daar in de ruïnes van een Romeins theater een mooie film over Iphigeneia gemaakt, dat filmpje kun je hier bekijken: https://vimeo.com/200869528.

Het programma wordt aangepast aan de interesse van de betreffende leerlingen, zo blijft het programma actueel en uitdagend voor alle Art-leerlingen.

LaatsteAvondmaalV2kV2JanSteen k