Tweede klassers vwo+ vertellen over Art en Science

Science:

Sarko Abdulrahman:

Ik heb voor Science gekozen, omdat ik Art niet zo interessant vind en Science heel leuk. Het leukste vind ik vooral ruimtevaart en natuurkundige verschijnselen. Ik heb wel een beetje moeite met al de werkstukken die we krijgen. Het zijn er naar mijn mening best wel veel, omdat we apart van Science ook nog veel voor andere vakken moeten doen.
Het grappigste van dit jaar vond ik de capsule bouwen door middel van stoelen en tafels.

Sanne van Rijn:

Ik vond technische dingen altijd al leuk. Ik had eigenlijk al voor het PNC gekozen toen zag ik dat er ook een vwo+klas was. Dit leek mij heel leuk omdat je echt technische dingen deed bij Science en ik ben gaan lezen en ook op de lesmiddag geweest en dat was voor mij echt meteen een groot succes. We gingen toen robotjes programmeren en ik vond het echt superleuk, dus heb ik me ingeschreven voor vwo+.
Het leuke aan Science vind ik dat je echt veel met je handen doet, dus je maakt veel dingen. Ik vind ook dat ze veel verschillende onderwerpen behandelen en dat maakt het heel leuk. De opgaveboekjes die gemaakt worden voor bijvoorbeeld sterrenkunde zijn op sommige momenten heel moeilijk.
Eigenlijk wordt er tijdens de Science les heel veel gelachen, we maken leuke projecten en het is ook een gezellige boel!

Art:

Sophie Raap:

Ik heb voor Art gekozen, omdat ik al een tijdje wist dat ik Science drie keer niks vond. Ik heb het altijd leuk gevonden om creatief bezig te zijn en ik wou iets extra's te doen hebben.
Het leuke aan Art is, dat je je fantasie mag gebruiken: niks is fout en niks is goed! Als we aan het acteren zijn mag je zelf allemaal ideeën toevoegen waardoor het leuker wordt, zo leer je je fantasie nuttig te gebruiken.
Af en toe hebben we één grote opdracht waar je meerdere weken de tijd voor krijgt. Laatst moesten we in het thema van de Renaissance een eigen tempel ontwerpen. Aan het begin van de opdracht hebben we uitleg over tempels gekregen en ook wat er gebeurde in een tempel. Dat was een superleuke opdracht.
In de les hebben we heel vaak leuke verhalen aan elkaar te vertellen waar we allemaal om kunnen lachen. Soms worden er woordgrapjes gemaakt of met een toneelstukje wordt het verkeerd begrepen. Vorig jaar moest mijn vriendin een student met een kater spelen. Ze was vergeten dat ze dronken moest zijn, dus deed ze alsof ze een poes aan het aaien was. Toen moesten we allemaal heel erg lachen!

Siep Blankert:

Ik heb voor Art gekozen omdat ik zelf niet zo veel heb met knutselen en ik wou graag mijn presentatie- en toneelvaardigheden verbeteren. Ik vind acteren heel leuk (ook al gaat het niet altijd helemaal goed), en dat iedereen geïnteresseerd is omdat je het zelf gekozen hebt.
Bij theater moet je erg explosief zijn en dat is soms heel moeilijk.
Ik lach wel vaak bij Art, maar ik denk dat je het meeste kan lachen omdat je heel creatief kan zijn. Dan ontstaat er al snel iets komisch!

Art en Science 

 

  Op de foto van links naar rechts: Sarko, Sanne, Sophie en Siep.